vrijdag 10 december 2010

boeiende scènes in Bubbleissues door LaLaDe voorstelling opent met een koppoter, met bubbels. Deze koppoter blijft een rol spelen tot de bubbels breken, doorgaans het signaal van het kookpunt van water. 
De koppoter lijkt uit een cocon te komen. De cocon ontwikkelt zich tot het springveld van de dansers als twee andere figuren écht uit deze cocon geboren worden. 
Er ontwikkelen zich boeiende scènes waarbij ieder zich wel wat kan voorstellen, redelijk ongecompliceerd zodat ik denk dat deze voorstelling ook bezoekers aanspreekt die zich wat minder in een dansvoorstelling thuisvoelen. 
Het hoogtepunt is dan toch wel het waterballet en waar komt zoiets beter tot zijn recht dan in een tot theater verbouwd zwembad: De Regentes in Den Haag? 
En dan de vraag waarom deze waardevolle voorstelling niet in mijn eigen LakTheater geprogrammeerd staat en ik een keer vreemd moest gaan, overigens zeer de moeite waard om de Regentes in Den Haag te verkennen. Dat besefte ik pas op het einde. 
Deze voorstelling vraagt om een groot speelveld en dan zit je eigenlijk vast aan een grote zaal met een groot toneel en daar voldoet de Regentes zeker aan. Maar in zo'n grote zaal mis je helaas ook de intimiteit die deze voorstelling vraagt. 
Je moet toch direct op het toneel zitten om het kleine protest tegen de verminking van genitalieën op haar waarde te schatten. 
Helemaal tot een kookpunt kwam ik niet maar LaLa gaven mij een warm bad met verrassende beelden.

1 opmerking:

Louise de Koning zei

Beste meneer Weber,

Inderdaad, de voorstelling LaLa#4 staat niet in het LAKtheater geprogrammeerd. De Blind Date voorstellingen staan altijd bij ons op de laatste woensdag van de maand en deze dag is nooit beschikbaar in december vanwege de jaarlijkse feestdagenvoorstelling. Helaas moeten wij dus altijd de december Blind Date overslaan. Overigens is dit een landelijke trend bij de theaters. Regelmatig zijn er programmeringsproblemen rond de feestdagen. In de toekomst zal de decembervoorstelling dan ook in het algemeen komen te vervallen.
Wel leuk dat u altijd komt kijken in het LAK, hopelijk zien we u weer in januari.

Met een hartelijke groet namens de medewerkers van het LAKtheater,

Louise de Koning