donderdag 26 november 2009

blind date: barstDaniëlle van de Ven en Joëlke Sanderse hebben de BNG Nieuwe Theatermakers Prijs gewonnen in 2007/2008. Het is dan wel de bedoeling dat je de prijs goed besteed aan een nieuwe voorstelling...
En het spannende moment: kennismaking met het resultaat, gisteravond 26 november 2009 LAKtheater in Leiden.

Mary Stuart en Elisabeth I beleven een confrontatie. Na de flyer vroeg ik mij af: wie blijft het langste 'koninklijk' en wie is het eerste 'menselijk'? Want dat één van de twee de ontmoeting niet overleeft dat weet ik nog wel uit de geschiedenisboekjes.

Joëlke en Daniëlle overtreffen zichzelf in deze voorstelling... wat leggen zij de lat voor de publieksprijs dit seizoen hoog! Adembenemend zie ik alle emoties, vlijmscherp, prachtig vormgegeven. Grote kracht van de dames, grote klasse.

Deze dames hebben de Blind Date prijs niet alleen verdiend, met het vervolg maken zij zichzelf helemaal waar. Als het voorbij is denk ik dat ik uren geboeid heb zitten kijken naar twee dames die álles inzetten voor een prachtig resultaat.

Het is moeilijk om een kritische opmerking te maken: "music!" vroeg Elisabeth, ik hoop dat dat een regie-aanwijzing was naar de geluidsman die even te laat was.

Ik heb genoten van Elisabeth van haar overwinning op haar concurrente. Ik heb genoten van Mary die voor mij de ware koningin is in de historie en in dit spel.

Komen jullie volgend seizoen weer? Ik zal er zijn.


Geen opmerkingen: