woensdag 2 december 2009

Ohkta Center

http://www.reisimpressies.eu/bant%20to%20beijing/sanne-tim/st.Petersburg.jpg


St Petersburg, toch altijd nog een beetje Leningrad lijkt het wel, wordt bedreigd. Overal zijn er bestuurders die hun landmark willen nalaten, daar is meestal niet veel aan te doen.
Ik herinner me een grote actie waarin veel Amerikanen zich bemoeiden met een ruïne in Leiden, met succes, de ruïne van de Onze Lieve Vrouwekerk staat er nog... Misschien lukt het om St Petersburg te behoeden voor de supertoren van Gazprom.

Nu volgt de Google® vertaling, omdat die zo lekker krom is:

OPGESLAGEN PETERSBURG
Boven-Petersburg dreigende problemen - chetyrehsotmetrovy wolkenkrabber, die verminkt alle geliefde stad. Het zal gezien vanaf de dijken van de Neva, van Kathedraal St. Isaac, van Paleis Square. 400 meter - is meer dan drie klokkentoren van Peter en Paul Kathedraal. Klanten bouw (Gazprom) proberen om toestemming te krijgen voor de bouw van torens, negeren de huidige wet op de bescherming van historische panorama van de stad. City autoriteiten negeerde een formele waarschuwing aan Rusland uit te sluiten van de UNESCO-lijst van Wereld Cultureel Erfgoed.
Met het verlies van Sint-Petersburg zullen we verliezen niet alleen de stad maar ook de historische geheugen: de bouw van een wolkenkrabber zou de weg open voor andere hoogbouw gebouw, en na een paar jaar de stad zal worden onherkenbaar.
Bewoners het recht ontzegd om een referendum, zodat de bescherming van de schoonheid van deze grote stad kan alleen het hele land, de hele wereld.

Laat uw handtekening op de website: http://bashne.net

Geen opmerkingen: