zondag 27 juli 2008

natuurvrienden

In Trouw van 26 juli 2008 op pagina op pagina 10 van de Verdieping een ingezonden brief over de vreugde van het Huiswachten in een Natuurvriendenhuis. Wij doen dat ook met veel plezier al een aantal jaren.

De gedachte van het natuurvriendenhuis is dat het huis Van Ons, Met Ons en Door Ons is. Met de inzet van vele vrijwilligers en de instelling van de gasten kan voor iedereen een betaalbare en ontspannende vakantie worden gerealiseerd. En de huiswacht kan dan óók een beetje genieten van de omgeving en de natuur.

Enkele jaren geleden subsidieerde de sociale dienst van een van de grote gemeenten het NIVON lidmaatschap. Het leek mij een succes. De mensen met de smalle beurs, voor wie het NIVON zeker en vooral óók bedoeld is konden zelf uitzoeken waar en wanneer zij op vakantie gingen tegen het tarief voor leden.

Het kan ook anders: als je alles organiseert... Helaas ging dat mis.

Alles georganiseerd en dan misschien ook een beetje gestigmatiseerd lijkt mij toch niet zo goed.
Zojuist zijn we weer terug van een weekje huiswachten. Gasten die samen gebruik maken van Ons Huis, zonder dat we vragen naar draagkracht en daarom kan ieder er eens een paar dagen lekker uit zijn.

Geen opmerkingen: